Niğde Çamardı’nın neyi meşhur?
Çilek; Son iki yıldır oldukça ilgi gören çilek yetiştiriciliği Elekgölü, Demirkazık, Burç ve Celaller köylerinde yapılmaktadır. Arazi yapısı ve yüksekliğin etkisiyle ilçemizde “dağ ve yayla turizmi” gelişmiştir.
Çamardı ismi nereden gelir?
İlçede halen kullanılan Çamardı ismi bazen Şamardı, bazen Maden ve Bereketli olarak kullanılmıştır. İlçe yerleşiminin dağlık ve ormanlık bir bölgede kurulmuş olmasının Çamardı ismini almasına neden olduğu rivayet edilmektedir.
Çamardı hangi maden?
Meyvecilik yaygındır, özellikle elma. İlçede demir, çinko, kurşun, çinko ve antimon yatakları vardır.
Çamardı’nın rakımı kaçtır?
1.
Niğde’nin yiyecek olarak neyi meşhur?
Niğde’nin meşhur yemekleri: cevizli erişte, etli bamya, mazaklı köfte, niğde tava, pilavlı elma dolması, ayva borana, niğde tarhanası, kabak musakka.
Niğde’nin neresi meşhur?
Gümüşler Manastırı 105. … Gümüşler Manastırı Eski Kiliseler ve Katedraller. … 3. Tyana Su Kemerleri. Tarihi Yerler. … Yeşil Burç Kilise Camii. Dini Yerler. Alaeddin Camii. Görülecek Yerler ve Cazibe Merkezleri. … 6. Niğde Kalesi. Görülecek Yerler ve Cazibe Merkezleri. … 7. Rum Kilisesi. Dini Yerler. … 8. Ak Medrese. Görülecek Yerler ve Cazibe Merkezleri.Daha Fazla Makale…
Niğde’nin ilk ismi nedir?
Niğde’nin eski adı “NAHITA”dır. Bahçeli buluntuları ve Çamardı-Kestel’de kazılan kalay madeni, Niğde tarihinin MÖ 5000’e kadar uzandığını göstermektedir. Hitit ve Asur yazıtları, Hititlerin MÖ 1800’den başlayarak 1000 yıl boyunca bölgede yaşadığını göstermektedir.
Çamardının kaç köyü var?
1948 yılında ilçe olan Çamardı’nın 21 köyü vardır (Gabriel, 1962: 89). Şehir merkezine 69 km uzaklıkta olan ilçe merkezi, Demirkazık Tepesi’nin eteğinde dar bir vadide kurulmuştur. İlçe merkezinin rakımı 1250 m’dir.
Niğde il olmadan önce nereye bağlıydı?
En önemli gelişme ise Cumhuriyetin ilanıyla Niğde’nin Konya Vilayeti’nden ayrılarak bağımsız bir il statüsüne kavuşmasıdır.
Çamardı nereye bağlıdır?
Yelatan, Niğde ilinin Çamardı ilçesine bağlı bir köydür.
Türkiye’de en çok maden nerede var?
Manganez Zonguldak’ta bulunur; Krom Elazığ ve Muğla’da bulunur; Tungsten Bursa, Elazığ ve Malatya’da çıkarılır. Bakır; Artvin, Rize, Elazığ, Balıkesir ve Kastamonu’da çıkarılır ve işlenir. Türkiye’deki madenler arasında en çok demir çıkarılan yer Doğu Anadolu’dur. En çok demir üretilen yerler Sivas-Divriği ve Malatya-Hekimhan’dır.
Nigde’de hangi madenler var?
Niğde İli Çamardı ilçesi bakır-kurşun-çinko, demir, antimon ve civa bakımından, Niğde İli Bor ilçesi mermer, tuğla kiremit bakımından, Niğde İli Altunhisar ve Çiftlik ilçeleri pomza, perlit ve diatomlu toprak bakımından, Niğde Merkez İlçesi demir, civa ve antimon bakımından zengindir. Mermer ve kalsit bakımından zengindir.
Çamardı ne zaman ilçe oldu?
Çamardı, 1910 yılından 1948 yılına kadar mülki taksimatlara göre bucak teşkilatı olarak kalmıştır. İl merkezine uzak olması ve kış aylarında yolun kapalı olması nedeniyle hizmet sunumunda sıkıntılar yaşandığından, ilçe teşkilatı kurulması gerekli görülmüştür. Bakanlar Kurulu’nun 11 Haziran 1947 tarihli kararıyla…
Niğde Çamardı arası kaç kilometre?
İL HARİTASI NİĞDEİlçe AdıŞehir Merkezine Uzaklık kmUlaşımBOR14 kmOtoyolÇAMARDI70 kmOtoyolÇİFTLİK65 kmOtoyolULUKIŞLA56 kmOtoyol1 satır daha
Niğde Konya’dan ne zaman ayrıldı?
Cumhuriyet dönemine kadar Konya’ya bağlı bir sancağı olan Aksaray, 1920 yılında il olmuş, 1933 yılında il statüsü kaldırılarak Niğde’ye ilçe olarak bağlanmış, 15 Haziran 1989 tarihinde ise tekrar il olmuştur.
Niğde’nin meşhur meyvesi nedir?
İğde, zeytingiller familyasından bir meyve olarak bilinir ve Türkiye’nin her bölgesinde yetişir.
Niğde Çamardı’nın nüfusu kaç?
Çamardı ilçesinin nüfusu 2016 yılı itibari ile 12.773’tür. Bu nüfusun 6.273’ü erkek, 6.273’ü ise köylerden oluşmaktadır.
Niğde Bor Ne Meşhur?
Ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri tahıllar, nohut, patates, soğan, fasulye ve şeker pancarıdır. Sebze ve meyve yetiştiriciliği yaygındır. Ünlü Niğde elması vadi boyunca yetiştirilir.
Niğde Çamardı arası kaç kilometre?
İL HARİTASI NİĞDEİlçe AdıŞehir Merkezine Uzaklık kmUlaşımBOR14 kmOtoyolÇAMARDI70 kmOtoyolÇİFTLİK65 kmOtoyolULUKIŞLA56 kmOtoyol1 satır daha
Kaynak: medihair.com.tr